Bedrijfshulpverlening, Calamiteiten oefenen en Trainingen

Over BCT

Graag stel ik mijzelf en mijn bedrijf aan u voor.

Mijn naam is Peter van Wijk en ik ben sinds 2001 de man achter BCT. BCT staat voor Bedrijfshulpverlening, Calamiteiten oefenen en Trainingen.

Mijn interesse in de hulpverleningsketen begon al heel jong, namelijk op mijn twaalfde. Ik ben toen als jeudbrandweerman begonnen. Op je achttiende moest je dan naar de 'grote' brandweer toe.

Ik ben uiteindelijk in 1985 gestart met mijn brandweertaak bij het brandweer korps te Vuren (tegenwoordig Lingewaal-Zuid). Daar ben ik als bevelvoerder/oefenleider actief.

Nadat ik jarenlang ervaring heb opgedaan binnen de wereld van hulpverlening, voor een werkgever, heb ik in 2001 besloten om BCT op te starten. BCT is gespecialiseerd in alle opleidingen op het gebied van Bedrijfshulpverlening; het verzorgen van trainingen, het houden van ontruimingsoefeningen, het geven van adviezen op het gebied van brandveiligheid en trainen & opleiden van brandweerpersoneel.

BCT werkt met verschillende organisaties samen om een kwalitatief goed product af te leveren. Vaak is dit een product 'op maat' voor u als klant.

Doordat wij als BCT naar onze klanten toe gaan om de trainingen te verzorgen, ontstaat er een situatie waarin de cursisten beter voorbereid worden op de praktijk. Zij trainen tenslotte in hun eigen omgeving en gebruiken de hulpmiddelen die ze bij echte calamiteiten ook moeten gebruiken.
Een groot bijkomend voordeel is dat er ook conform de bedrijfseigen calamiteitenprocedure getraind kan worden.

BCT beschikt over het NIBHV keurmerk

NIBHV_kmrk_RGB.jpg